Kaikkiliikunta.fi - Blogi

ammattilaisten itsensä kirjoittamana

Kaikkiliikunta Blogi - ammattilaisten itsensä kirjoittamana

Blogissamme liikunta- ja terveysalan asiantuntijat sekä personal trainerit kirjoittavat liikunnasta, harjoittelusta, hyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja liikunnan yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä niihin liittyvistä ajankohtaisista ilmiöistä Suomessa ja maailmalla. Haluamme tarjota blogimme lukijoille kanavan keskusteluun ja saada mielipiteitä käsittelemistämme aiheista. Tykkää myös Facebook-sivuistamme ja osallistu keskusteluun!

Yleinen
Kaikkiliikunta.fi

Parempi ryhti näillä 3 liikkeellä!

Kävimme läpi yleisimpiä syitä huonolle ryhdille, eteenpäin kääntyneille olkapäille ja niska-hartiaseudun kivuille yhdessä Fitness24Seven Personal Trainer Mandi Jayadinin kanssa.  Oheisella videolla selviää, mitä asioita ja

Read More »
Liikkeelle
Lennube

Mikä ihmeen korsetti?

Harmitti, kun kaikki menivät hujauttaen ohitseni, enkä minä saanut mennä kovaa. Oli pakko opetella menemään hitaasti. Teki tiukkaa ja olisin halunnut ilmoittaa kaikille, että en minä oikeasti ole näin hidas! Jokaisella on omat syynsä, eikä sitä varmasti kukaan miettinyt, ongelma oli omassa päässäni.

Read More »
Yleinen
Kaikkiliikunta.fi

Miten liikunta auttaa työssä jaksamisessa?

Maailman terveysjärjestö WHO on määritellyt terveyden olevan täydellinen fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tila (1). Tällaista tilaa ei tietenkään ole mahdollista ainakaan pysyvästi saavuttaa, mutta tästä saa hyvin poimittua terveyden osa-alueet: fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin. Haluamme seuraavassa blogitekstissä “Miten liikunta auttaa työssä jaksamisessa?” avata tekijöitä liikunnan psykofyysisosiaalisten vaikutusten takaa ja sitä miten ne auttavat työssä jaksamiseen.

Read More »
Liikkeelle
Kaikkiliikunta.fi

Miten aloittaa liikunta (pitkän)tauon jälkeen?

Kevätaurinko alkaa nousta. Uutta energiaa, enemmän valoa ja samalla oiva hetki aloittaa uusi harrastus tai säännöllinen liikunta. Liikunnan iloa, uuden oppimista ja mahdollisesti kipujen ja vaivojen selättämistä viimeinkin. Mutta miten päästä alkuun, miten tehdä muutoksesta pysyvä, mikä on yleisin virhe joka estää sinua ja miten kannattaa lähteä oikeasti muuttamaan liikunta- tai mitä vain aikaisempia tottumuksia? 

Read More »
Minun tarinani
marianne.kankaisto

Syömishäiriö-taustasta fitnessvalmentajaksi

Olen 30-vuotias tamperelainen fitnessvalmentaja-yrittäjä sekä Body Fitness -kilpailija. Aloitin ravintovalmentamisen ja personal trainerin työt vuonna 2012 ja ryhmäliikuntatunteja olen ohjannut syksystä 2013 alkaen. Olen toiminut

Read More »
Yleinen
Kaikkiliikunta.fi

Pilkettä silmäkulmassa – liikettä nivelkulmassa

Maailmanlaajuisen kuntoilutrendilistauksen kärkisijalle nostettiin vuonna 2015 kehonpainoharjoittelu. Mitä kehonpainoharjoittelu pitää sisällään ja miksi se on saavuttanut yhä suurempaa suosiota? Entä mitä tarkoittavat termit Movement ja Street Workout?

Read More »
Minun tarinani
JuttaAalto

Jutta Aalto: Miten minusta tuli kehon ja liikkeen ammattilainen?

Taustaani mahtuu muutakin kuin värikäs sirkus ja paljon liikkumista. Lukion ohella suoritin taloushallinnon merkonomin tutkinnon ja työskentelin hetken yksityisessä kirjanpitotoimistossa. Toimistotyö oli eräässä mielessä antoisaa aikaa; ymmärsin, ettei istumatyö sovi minulle. Tarvitsen työn, jossa pääsen liikkumaan. Myös ammattitanssijan työ kävi mielessäni urapohdintojen aikana. Päädyin kuitenkin lopulta opiskelemaan osteopaatiksi. Halusin tehdä työtä, jossa pääsen paitsi liikkumaan, myös käyttämään loogista päättelyä ja auttamaan muita. Olin valtavan kiinnostunut siitä, miten ihmiskeho toimii ja miksi ihminen sairastuu.

Read More »